perjantaina, joulukuuta 21, 2007

Viuh!

Onpas pari viikkoa kulunut vauhdilla. En ole ehtinyt ja jaksanut paljon koneella istua. Ja kun Puolisko on nyt taas kotona, niin en aina iltaisin pääsekään koneelle, jos Puolisko on tämän vallannut.

Ihanaa oli tietysti saada oma kulta takaisin, vaikka on tässä taas ollut vähän sopeutumistakin. Tietyllä tavalla sitä jo tottui siihen, että kaikesta voi päättää itse eikä toista tarvitse ottaa huomioon niinkuin nyt taas. Mutta kyllä tähänkin taas tottuu. Enkä mie toista kertaa Puoliskoa noin pitkäksi aikaa pois päästä ;)

Nightwishiäkin käytiin viime viikolla katsomassa ja kuuntelemassa ja olihan se taas hienoa. Kuitenkin joku juttu siitä jäi jotenkin puuttumaan. Vanhatkin biisit menivät Anettelta hyvin (ehkä Dark Chest of Wondersia lukuunottamatta) ja koko keikka oli taas aika kokemus, mutta silti vähän vaisu olo jäi. En sitten tiedä, että oliko syy yleisössä. Ihmetellä pitää, ettei 7000-päisestä yleisöstä irronnut enemmän menoa ja meininkiä, kun vielä ollaan bändin kotikonnuilla. Vai onko syy siinä, että yleisössä oli aika paljon muunlaistakin väkeä (varttuneempia ja lapsiperheitä) kuin mitä yleensä heavykonserteissa on totuttu näkemään. Mene ja tiedä. Lisäksi meidän olis pitänyt olla hieman sivummalla eikä niin keskellä, kun mie en tämmöisenä tappina nähnyt oikein mitään pitkien tyyppien takaa. Viimeksi Areenassa (2004) meillä oli parempi paikka ja hyvä näkyvyys jopa miulla. Olihan tuolla screenit, mutta en aina niitäkään kunnolla nähnyt. Äänentoistossa ois ollut toivomisen varaa, kun kyseessä on suuri ja korkea tila. Vähän jytinät puuroutui välillä. Mutta hyvä konsertti silti.

Kuntoilut jatkuvat edelleen ja tänä aamuna kävin viimeistä kertaa salilla ennen joulua. Nyt saa ehkä vähän paremmalla omallatunnolla nauttia joulun herkuista. Vaaka näytti tänään sellaista lukemaa, että 100 grammaa vajaa 6 kiloa on lähtenyt elokuun alusta. Oispa enemmän, mutta pitää nyt olla tyytyväinen edes tähän. Oikeestaan vasta nyt parina kuukautena tuo paino on alkanut tippumaan. Vaateostoksilla eron jo huomaa, vaikka mie en sitä itse oikein osaa uskoakaan. Nantte varmaan voi todistaa, että miun on ihan kauheen vaikea uskoa, että vois ehkä pienemmätkin vaatteet mennä kuin aiemmin ;) Eilen Nantte-parka kantoi miulle sovituskoppiin jos jonkinlaista yläosaviritelmää yhteen joulunpunaiseen toppiin, jonka oisin halunnut ostaa, mutta kun ei ollut siihen päälle oikein mitään. No, en sitten ostanut toppia enkä yläosaa, kun ei oikein hyvää löytynyt. Pikkusen nyt harmittaa, kun se toppi ois ollu niin kiva, mutta sai jäädä nyt vielä kauppaan.

Miun joulumieli on vielä vähän hukassa. Aiemmin oli kovempi joulunodotus, mutta nyt on jotenkin plääh. Varmasti oma osansa tähän on lumen puutteella. Se on vaan niin karmeaa, että meillekin tänne on nyt sitten tulossa hyvin todennäköisesti musta joulu. Kamalaa, Pohjois-Karjalassa musta joulu... Ei oo maailmankirjat ihan kohillaan nyt.

Tänään pitäisi vielä mennä iltavuoroon ja huomenna meillä on joulusiivous ja joulun ruokaostoksetkin pitää tehdä. Illalla menen huomenna Erilin synttäreille. Jospa se joulumieli miutkin viimeistään silloin saavuttaisi, kun on tyttärien kanssa perinteinen Erilin synttäri-joulunalustapaaminen ja vaihdetaan joululahjat. Tämä on meillä jo aika pitkä perinne. Ja se on niin ihanaa, kun mukana on myös yksi pieni seuraavan sukupolvenkin edustaja, jolla on elämänsä ensimmäinen joulu edessään. Kauheeta muuten, kun tuli vanha olo, kun kirjoitin noin! Seuraava sukupolvi...

Sunnuntaina vielä töihin muutamaksi tunniksi. Vähän kyllä ottaa päähän mennä sinne, kuka enää tulee sunnuntaina aatonaattona kirjastoon? Luulis ihmisillä olevan parempaakin tekemistä. Oishan sitä miullakin, jos pitää tyhjänpanttina istua. Mutta ei pitäisi kai valittaa, tulee ainakin se kaksinkertainen palkka ja onneksi ei ole kyse kuin 4,5 tunnista. Sitten mennään Puoliskon vanhempien luo illaksi, kun Puoliskon sisko avomiehensä kanssa Kuopiosta ovat myös siellä. He lähtevät jo aattona takaisin sinne Savvoon, joten päätettiin mennä jo aatonaattona sitten sinne anoppilaan. Aattona mennään saunomaan ja jouluaterialle miun vanhempien luo, jonne tulee myös Pikkuveli, Pikkusisko, mummo, pappa ja sedän perhe. Pikkusiskoa en ole nähnytkään sitten syyskuun alun. Tänään ne tulevat Turusta Pikkuveljen kyydissä, mutta voi olla, että vasta aattona ehditään nähdä.

En ehkä tässä ennen joulua paljon koneella enää ehdi istuskelemaan, joten hyvää joulua kaikille blogiystäville ja kaikille muillekin, jotka sattuvat täällä piipahtamaan :)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa joulun aikaa sinullekin! :)

Me oltiin Tampereella katsomassa Nightwishiä. Yleisö oli täällä todella hyvin mukana. Tehtiin jopa aaltoja. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sähköisestä kortista! Hyvää joulun aikaa sinnekin, ystäväiseni :)!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Lun postauksesta ja komserttiraposta. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi!

Nita kirjoitti...

Valoisaa Joulua & uutta vuotta 2008!

Lunara kirjoitti...

Kiitokset teille Merita, Hehku, Bu ja Hilta!

Vielä vähän päälle tunti töissä ja sitten pääsen joulunviettoon :) Kotona on Puolisko kinkkua paistamassa, varmaan melkoiset tuoksut siellä kun avaan kotioven!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset eilisestä. :) Olihan taas upeaa! Mie lähden vielä poikkeamaan kaupungilla ja suuntaan lapsukaisten kanssa elokuviin. Rauhaisaa joulua poroset!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein rauhallista joulua teille ja mukavia hetkiä läheisten kanssa

Lunara kirjoitti...

Eril <3! Kiitos itselesi, oli taas mahtavaa aloitella joulunviettoa kera rakkaimpien ystävien!

Rauhaisaa joulua siullekin ja toivottavasti (t)yövuorot sujuvat nopsaan ja rauhallisesti.

Lissu: Kiitos samoin!

Muuten, me saatiin kuin saatiinkin edes pikkuisen valkoinen joulu tänne Joensuun suunnalle! Eilen satoi ohut lumipeite ja ainakin vielä tuo näköjään maassa pysyy. Kun vaan pysyisi mittari nollan alapuolella, niin ehkä sitten tuo pieni lumimääräkin kestäisi joulun yli.

Hallatar kirjoitti...

Lempeää joulunaikaa siulle =))))