maanantaina, marraskuuta 17, 2008

Joulun tuoksua ja talven odotusta

Mie olen nyt täällä keskellä huumaavan herkullista joulun tuoksua! Otin juuri uunista piparimuffinit, halusin kokeilla reseptiä, jonka löysin tämän vuoden Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä. Tai itse asiassa ohje oli lehdessä olevassa Oivariinin mainoksessa, mutta kuitenkin ;D

Jouluihmisenä mie jo odotan joulua, varsinkin nyt viikonlopun jälkeen odotus on alkanut. Miulla oli nimittäin perjantaina pikkujoulu ystävän kanssa. Juotiin glögiä ja syötiin torttuja ja pipareita ja jouluoluttakin miulla oli. Oli kynttilöitä ja kuunneltiin joulumusiikkia. Sitten karu totuus iski vasten kasvoja, kun lähdettiin Gloriaan. Kamala vesisade (joka muuttui yön mittaan rännäksi) ja kaiken valon nielevä pimeys... Vaikka mie mustasta tykkäänkin ja aika mustanpuhuva persoona olenkin, niin rajansa on tällä mustalla pimeydelläkin! Mie asun sentään Pohjois-Karjalassa ja täällä kuuluu olla jo nyt lunta ja pakkasta! Meillä kuuluu olla valkoinen joulu ja hanget korkeat nietokset! Meille kuuluu se kaunis, harmoninen sininen hetki, joka heijastuu myös valkeaan hankeen hieman ennenkuin illan pimeys saapuu. Mie niin kaipaan lapsuuden talvia, jolloin pakkanen varmasti paukkui ja lumikin oli ihan itsestäänselvyys. Mie haluan ne talvet takaisin! Saavatko miun (mahdollisesti tulevat) lapset koskaan kokea sellaisia talvia kuin mie lapsena sain?

Tänään sentään vähän lohdukkeeksi satoi lunta. Kyllä se heti toi hieman valoa tähän synkkyyteen, mutta eihän tämä nyt riitä. Hartaasti siis toivon, että saataisiin pian lunta ja tänä vuonna valkea joulu tänne, missä se on aina ennen ollut aika varma juttu. Vai pitääkö tässä alkaa harkita muuttoa Lappiin?

Ei kommentteja: