sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Here I am!

Ajattelin tässä pikaraporttia välillä kirjoittaa, Puolisko on suihkussa ja odottelen, että taas uusi päivä pääsee käyntiin. Ihan huippua on ollut! Matka meni ihan kommelluksitta ja suht nopeasti ne lennotkin sujuivat. Puoliskon näkeminen ja halaaminen oli tietysti aivan mahtavaa ja selittämistä riitti.

Huh, on tää vaan iso kaupunki, vaikka murto-osahan tästä on nähty edes. Torstaina käytiin British Museumissa ja voitte arvata, että se oli mahtava paikka! Egypti oli jotain upeaa ja roomalaisen Britannian ja Euroopan osastot kiehtovia myös. Ja siellä oli maailman paras kirjakauppa! Uskomatonta, oisin voinut ostaa sieltä vaikka kuinka monta kirjaa, mutta piti tyytyä kahteen. Kerron mitä ne ovat sitten matkan jälkeen, nyt en muista tarkkaan niitä enkä jaksa lähteä pusseja kaivelemaan.

Perjantai oli pyhitetty puhtaasti shoppailulle. Just, ostokset tehtiin Regent Streetiltä ja Oxford Streetiltä, eli ei mitään maailman halvinta lystiä... Mutta mukaan lähti kuitenkin miulle neule ja farkut Ann Harveyltä, hanskat ja Burberryn tuoksu ja vartalovoide John Lewisiltä. Puoliskollekin ostettiin vaatteita Fcukin kaupasta ja hajustetta. Myös kylppärikamaa löytyi Zara Homesta. Toisaalta kun miettii, niin ei sitä pääse Lontoossa niin usein shoppaamaan, että jos nyt sitten vähän tuhlataankin, niin kai se on sitten ihan ok...

Eilen käytiin Natural History Museumissa ja siellä oli aika ruuhka. Dinosaurus-puoli ja nisäkäspuoli käytiin katsomassa sekä myös ihmisen evoluutio. Mielenkiintoista, mutta oli sen verran ruuhkaa, että piti aika nopeesti vaan mennä eteenpäin. Sieltäpä sitten mentiin Harrodsille. Huh, mikä tavaratalo! Saatiin kulumaan siellä yli kaksi tuntia eikä siinä ajassa edes lähellekään kaikkia osastoja kierretty. Jaloissakin alkoi jo tuntua monen päivän käveleminen. Mutta se Harrodsin jouluosasto! Mie olisin voinut viettää siellä vaikka kuinka monta tuntia! Niin paljon kaikkea jouluista. Kallistahan siellä tietysti on, mutta ostettiin me adventtikalenteri, muutama kuusenkoriste, pakettikorttaja ja sellainen mistelihärpäke. Siellä tuli kyllä ihan jouluolo. Kyllä tuossa tavaratalossa on oikeesti niin kallista, että ei sieltä voi ostaa kuin jotain pikkujuttuja. Ihania vaatteita ja kenkiähän siellä oli... Mie niin ihastuin yhteen juhlahameeseen, mutta kun katsoin hintalappua, niin huh! 669 £ hameesta, ei kiitos! Eikä se ollut edes sieltä kalleimmasta päästä. Mutta tuo Harrods on kyllä käymisen arvoinen paikka, vaikkei siltä edes ostaisi mitään.

Varjopuolia täällä on tietysti ainakinen ruuhka ja ihmispaljous. Kun eilen lähdettiin metrolla tulemaan takaisin "kotiin", niin se ruuhka oli jotain uskomatonta, kun vielä kaksi keskustan linjaa oli suljettu. Meinasi jo ahdistus iskeä siellä vaunussa, kun piti seisoa kuin sillit purkissa. Junanvaihtojakin piti eilen tehdä useampi. Normaalisti täältä pääsee suoraan esim. Leicester Squarelle, tosin matka kestää about 40 minuuttia. Eilisistä ruuhka- ja huolto-ongelmista kertoo jotain se, että meillä meni paluumatkassa jotain 1,5 tuntia.

Illalla katsottiin vaan telkkaria ja säikyttiin, kun talon kissa toi elävän hiiren sisään!

No ei tästä nyt niin lyhyt katsaus tullutkaan, mutta ei kai se mitään :) Nyt juodaan teetä ja lähdetään taas liikkeelle. Aika harmaata ja tuulista on, mutta tarkoitus olisi mennä kävelemään ja katsomaan Big Beniä ja muuta. Ellei nyt tuo sää ihan mahdottomaksi äidy.

See ya!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, täällä eräs hieman kade huokailee... Ihanaa loppureissua! ;)

Nita kirjoitti...

Ou jee mahtavaa!! Otathan kuvia matkalta, että saadaan me bloggaritkin tiirata tunnelmia =) Eniwei, oikein hauskaa visiittiä, have a safe trip back home <3

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Lun matkakuulumisista! Matkavarvasta alkaa kolottamaan täälläkin...

Anonyymi kirjoitti...

Oi oi, on sulla ollut mahtavaa! Hienoja nähtävyyksiä ja shoppailua. Tuolla Harrodsin jouluosastolla minun pitäisi päästä käymään. Tosin, kun olen jouluihminen, niin todennäköisesti sekoaisin siellä ;)