maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Loma!

Tänään siis alkoi miulla loma. Jipii! Ja ylihuomenna on jo lähtö Englantiin. Tähän aikaan ylihuomenna istun just koneessa välillä Helsinki-Lontoo. Jännittää ihan hulluna! Huijui, toivottavasti mie löydän itseni oikeasta koneesta. Onhan Hki-Vantaa miulle silleen tuttu paikka, että oon useammankin kerran sieltä lähtenyt, mutta ekaa kertaa oon ihan yksin lähdössä reissuun lentäen. Ja kun mie nyt oon sellainen ihminen, joka stressaa ihan joka pikkujutustakin, niin tämä jännittää aika lailla. Varmasti maha on ihan ruikulilla ylihuomenna. Ihan kaikkein parasta on se, että näen Puoliskon ylihuomenna. Ihan oudolta tuntuu, että JO ylihuomenna! Ja samalla ihanaa. Pääsee halimaan :)

Hildegum kävi just värjäämässä miun hiukset ja nyt oon todellinen punapää. Aika punaiset tuli, mutta hyvähän se vaan on, kun punainen väri haalistuukin aika nopeesti. Toivottavasti Puolisko ei säikähdä, kun näkee miut... ;) Mitenhän mie saisin tämän päivän kulumaan. Huominen menee varmasti nopeesti, kun menen pilateksen ja punttitreenin jälkeen aamupäivästä äidin ja miun tädin kanssa leipomaan karjalanpiirakoita. Pitäähän nyt Karjalan pojalle olla oikeita karjalanpiirakoita viemisinä :) Kuulemma ruisleipää pitää myös viedä. Muutenkin on vietävää jo sen verran, että mietin, miten miun omat kamat mahtuu kohta mukaan. No, kyllä ne mahtuu. Mie vaan oon tosi huono pakkaamaan! Yleensä kun lähdetään reissuun, Puolisko pakkaa matkalaukun, kun se on siinä niin hyvä. Se saa yhteen laukkuun mahtumaan varmaan kaksi kertaa enemmän tavaraa kuin mie.

Luin joku aika sitten Kaari Utrion uusimman romaanin Ilkeät sisarpuolet. Tykkäsin kyllä, vaikka enemmän pidänkin kirjailijan keskiaikaan sijoittuvista romaaneista. Tämä oli miusta parempi kuin edellinen Saippuaprinsessa. Teemoja oli useampikin. Paljon käsiteltiin niitä tunnelmia, kun Helsingistä oli tullut maan uusi pääkaupunki ja kun Turun suuri palo vielä sattui vuonna 1827, siirrettiin yliopistokin uuteen pääkaupunkiin. Helsinki oli vielä aika piskuinen, mutta kasvoi koko ajan. Muita teemoja olivat selvästi tyttöjen koulutus ja kirjallisuus. Onhan se tämän päivän ihmisestä aika karmean kuuloista, että tuohon aikaan (ja toki vielä myöhemminkin) tosissaan mietittiin, että onko tyttöjä tarpeen kouluttaa muutenkin kuin vain niihin toimiin, mitä perheenemännän tulee osata. Tai millä tavalla nuoren aatelisneidon tulee käyttäytyä missäkin tilanteessa. Tuttuun utriomaiseen tapaan pukuja, taloja ja huoneita oli kuvailtu tarkasti, ja miusta se on yksi parhaimmista piirteistä kirjailijan romaaneissa. Tarinan ohella saa hyvin tietoa sen ajan muotisuuntauksista. Juonellisesti pidin myös, vaikka alusta astihan oli päivänselvää, ketkä päätyvät yhteen. Mutta se ei ole miusta puute tämänsuuntaiselle romaanille. Vieläköhän kirjailijalta olisi tulossa uutta keskiaikaista?!? :)

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oikein ihanaa matkaa muru, puoliskolle terveiset. Nauti elosta, olosta ja Lontoosta!

tykkään susta.

Anonyymi kirjoitti...

Hip hei, vihdoinkin odotettu loma ja Lontoo ja Puolisko! Oikein ihanaa lomaa ja kaikkea sellaista :D.

Nyt on mulla Utriolta kuuntelussa Rakas Henrietta. Ihan ok, mutta ei niin hyvä kuin Ruma kreivitär.

Lunara kirjoitti...

Viiru-rakas, kiitokset vaan toivotuksista ja terveiset viedään!

Miekin tykkään siusta, paljon :)

Hehku: jees, kiitos siullekin, ystävä :)

Miusta noista Utrion uusimmista 1800-luvulle sijoittuvista romaaneista parhaita ovat olleet just Ruma kreivitär ja Ilkeät sisarpuolet. Pelastin kirjaston poistoon menevistä viime viikolla Utrion 1976 ilmestyneen Pirkkalan pyhät pihlajat. Se taas sijoittuu ihan toiseen aikaan, 800-1200-luvuille. Just sitä mielenkiintoisinta aikaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Mähän sanoin, että aika menee siivillä ja kohta olet taas kultasi kainalossa! Ihanaista reissua - nauti Lontoosta ja hyvästä seurasta! :)

Lunara kirjoitti...

Joo, niinhän sie sanoit, Oravaiseni :)

Kiitoksia vaan toivotuksista, kun vielä tää jännitys helpottaisi!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein mukavaa lomaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Merita :)

Nyt alkaa olla matkajännitys huipussaan, saankohan nukuttua edes ensi yönä! Aamulla siis lähtö ja huomenna tähän aikaan olen jo ollut siellä määränpäässä useamman tunnin.

Heippa ja eiköhän sitä jonkinlaista matkaraporttia pidä väsätä sitten kun palaan.

*Lunara*

Hallatar kirjoitti...

Hyvää reissua!!!!


*vilkuttaa*

Kody kirjoitti...

Heii, nyt miekin oon täällä :) Luen paremmalla ajalla läpi nuita sinun kirjotuksia. On kyllä menny niin paljon aikaa ohi, enkä ees ymmärrä että miten me niin päästiin toisemme kadottamaan. Mutta hei, parempi nyt kuin ei milloinkaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, nyt sie oot jo siellä Brittein saarilla oman kullan kainalossa. Pidä hauskaa! Matkaraporttia tietysti odottelen, sitten kun palaat..