sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007

Asiakaspalvelija purnaa

Miun pitäis vähän ilmeisesti kasvattaa suojakuorta. Mie otan ihan liian paljon asioista itteeni. Siis toisten sanomisista jne. Varsinkin kun on asiakaspalvelutyössä, pitäisi antaa asiakkaan ei-niin-mukavien kommenttien vaan mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Siis tietenkin silloin, jos kritiikki on asiaankuuluvaa ja se esitetään asiallisesti, pitää kuunnella ja yrittää tehdä seuraavalla kerralla toisin. Mutta jos tuntuu, että se asiakas vaan kaataa huonon päivänsä asiakaspalvelijan niskaan, niin silloin pitäisi olla joku suodatin päällä. Mie en ilmeisesti vaan osaa. Tänään oli yksi sellainen pieni tilanne töissä, että se asiakas olis voinut olla ystävällisempikin. Tää osui vielä ihan työpäivän loppumetreille ja siksi jäi jotenkin vähän huono maku suuhun loppupäiväksi. Se on jotenkin niin uskomatonta, että vaikka tänäänkin oli monta mukavaa asiakasta, niin se yksi ainoa känkkäränkkä jää mieleen. Välillä tuntuu, että asiakkaille pitäisi opettaa asiakaskäyttäytymistä. Asiakaspalvelijakin on ihminen, ja ihminen on erehtyväinen. Vaikka sanotaan, että asiakas on aina oikeassa, niin oikeasti se ei läheskään aina mene niin. Mie oikeasti tykkään tosi paljon asiakaspalvelutyöstä (kunhan ei koko päivää tarvitse sitä tehdä) enkä nyt koe olevani mikään maailman huonoin asiakaspalvelija. Joskus vaan tuntuu, ettei oikein jaksa. Tosin tämä miun herkkänahkaisuus ei koske ainoastaan työtä, vaan oon muussakin elämässä sellainen, että otan helposti kaikki pienetkin sanomiset itteeni ja mietin ja kääntelen niitä päässäni. Ja usein käännän ne varmasti itseäni vastaan. Oonko mie ihan terve? Yleensä mie aina Puoliskolle kerron, jos joku juttu harmittaa, mitä töissä on sattunut. Nyt on siksikin vähän orpo olo, kun se ei oo täällä kuuntelemassa ja kommentoimassa.

No joo, en mie sentään koko päivää oo murehtinut, testasin sen eilen ostamani gymstickin:) Hyvin toimii! Ja hyvin saa hien pintaan! Kun vaan nyt tulee sillä tehtyä.

Einari se sitten lähti BB-talosta. Pieni yllätys oli. Luulin, että Eikan fanit olis äänestäneet sen jatkoon. Tai sitten sillä on jo enemmän antifaneja. Ja vielä suurempi uutinen tänään BB-maailmassa on tietenkin Heli, talon uusi asukas, joka asteli taloon Talk Shown loppumetreillä. Aika jännä oli seurata asukkien ilmeitä, kun Heli asteli taloon ;) Miesten katseen puhuivat puolestaan ja naiset arvioivat aika suoraan katseillaan myös. Mitenhän käy nyt Sadun ja Timon? Timohan aika suoraan pk-huoneessa sanoi, että ei välttämättä ole Sadusta niin kiinnostunut kuin Satu hänestä, ja että joku vetävä mimmi voisi muuttaa tilannetta talossa. Jännittävää. Nyt melkein harmittaa, ettei ole 24/7-palvelua. Heli on kuulemma (vähän epäselväksi miulle jäi, että onko entinen vai nykyinen) Lamourettes-ryhmän jäsen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Se on ihan normaalia, että joku hemmetin vatipää onnistuu pilaamaan muuten hyvän päivän. Ymmärrän niin täysin tuon fiiliksen. Suojakuoren kasvattaminen vaatii tosiaan vähän työtä, eikä se aina ihan 100-prosenttisen idiootinpitävä ole. Tsemppiä vaan kovasti :)!

Lunara kirjoitti...

Hehku, puhut asiaa :) Kiitos tsempistä! Pitäis muutenkin opetella ajattelemaan enemmän aivoilla kuin tunteilla. Mutta kun taas toisaalta mie vaan oon sellainen kuin oon. Oli se sitten epäedullista miulle itelle tai ei. Ei oo aina helppoo elää ittensä kanssa... ;)