sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

Ahdistus

Ei makeaa mahan täydeltä, näköjään pitää sitten mennä jotain kunnolla mönkäänkin.

Pankkikortti ja/tai tunnusluku ilmeisesti kopioitu Lontoossa automaatilla ja tili vedetty lähes tyhjäksi perjantaina Puolassa. Jättivät sentään 20 euroa loppukuuksi. Nyt kyllä täytyy sanoa, että ottaa päähän niin paljon! Onneksi ehdin maksaa jo keskiviikkoiltana vuokran, sähkölaskun ja puhelinlaskun. Ei silti paljon naurata. Nyt on kortti suljettu ja huomenna pankkiin.

Kysymys kuuluu: saanko edes menettämiäni rahoja takaisin, kun kyseessä on Visa Electron -kortti? Eihän tässä hätää ois, jos ois ihan Visa-luottokortti. Sellaisen haluainkin just nyt, jos myöntäävät. Jos en saa rahoja takaisin, niin onpa tyly tilanne.

Ja kaikki tämä vain yhden automaattinoston takia. Tosiaan, nostin Lontoossa automaatista rahaa vain kerran.

No, tapahtunut mikä tapahtunut, ei sille enää mitään voi. Onpahan ainakin tiedossa, että millä automaatilla siellä on joku kopiointilaite tms., kun vain kerran nostin rahaa. Jos tästä nyt haluaa jotain positiivista etsiä.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Auts. Voi paska sentään. Mitä tässä muuta voi edes sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Oh shit! Mihinkään ei voi enää luottaa. Kaamea tilanne :/. Tutulle oli käynyt samantyylisesti, sillä tosin oli pöllitty luottokortin numero täällä kotimaassa ja tehty sitten ostoksia Italiassa. Kiva saada lasku ja miettiä että onpa ollut raisu reissu Roomassa kun en edes muista käyneeni...

Anonyymi kirjoitti...

Simone: no niinpä, ärsytys sentään, mutta huomenna marssin pankkiin selvittämään asian.

Hehku: Itse asiassa Puoliskolle kävi sama juttu nyt Lontoossa... Mutta kun oliskin luottokortti miullakin kyseessä, niin tämmönen menis ilman muuta Luottokunnan piikkiin eikä siitä sen enempää... Jos miulle ei pankki näitä rahoja korvaa, niin toivottavasti sitten edes matkavakuutus. No, huomenna olen tässä(kin) asiassa sitten viisaampi. Ja luottokortti hakuun nyt ehdottomasti, kyllä se on ulkomailla parempi vaihtoehto kuin tämä Electron.

Anonyymi kirjoitti...

Toi on todella ikävää! Kerro sitten saitko rahasi takaisin. Kiinnostaa tietää kun itsellänikin toi Electron on..

Anonyymi kirjoitti...

No, olipa todella kurja juttu! Automaatilla ei ilmeisesti kannata asioida ulkomailla (tai taitaahan ne tätä jo tehdä Suomessakin). Luottokortti on varmasti parempi vaihtoehto.
Toivottavasti saat menettämäsi rahat takaisin, jos et muuten, niin vakuutuksen kautta.

Anonyymi kirjoitti...

voihan tuska. onneksi pystytään todistamaan ettet ole ollut puolassa... ja ainakin kun miun pankkikortti varastettiin niin sillä tehdyt ostot ja nostot pankki palautti. eiköhän sama liene toimintatapa electroninkin kanssa.
Voimia muru!

Lunara kirjoitti...

Merita: Joo, kerron toki. Tosiaan meinaan huomenna samalla pankkireissulla laittaa Visa-luottokorttihakemuksen sisään, niin onpahan hiukan turvallisempi sitä käyttää ulkomailla.

Lissu: No niinpä! Noh, se on aika sama asioiko sillä automaatilla ulko- vai kotimaassa. Joku aika sittenhän täällä Joensuussa paljastui eräältä automaatilta kopinointisysteemi, siitä oli uutisissakin silloin paljon. Tosin kun itselläni on sirukortti, niin sillä pitäisi olla turvallista asioida täällä automaateilla, kun sen kortin laittaa siruaukkoon. Mutta kun tuolla Englannissa ne automaatit eivät olleet siruautomaatteja, niin ne lukevat kaikki tiedot magneetilta.

Viiru: Juu-u! Jos ei muuten uskota, niin miulla on 2.11. (jolloin ne nostot Puolassa on tehty) päivätty käynti työterveyskeskuksessa sairaslomapaperissa. Toivon tosiaan, että rahat palautetaan... Vaikka enhän mie sitä rahaa ulos saa ennenkuin saan uuden kortin. Onneksi on äiti ja isä, joilta voin lainata tarvittaessa käteistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ohoh, olen melkein sanaton.

Onnea rahojen takaisin hankkimiseen. Kerro kortiyhtiölle, että sinulla on blogi, jossa kerrot miten kävi. Negatiivinen julkisuus on heille pahempi juttu, kuin (heille) pienten pienten rahojen korvaaminen.

Anonyymi kirjoitti...

Ai ettà Puoliskollekin kàvi niin.?Ymmàrsinkò oikein?
Eli tarkkana on oltava myòs automaatin paikasta.
Toivottavasti tilanne selviàà. OP

Lunara kirjoitti...

Bu: juuh, eiköhän miun ne rahat pitäisi saada takaisin. Aika monimutkaiseksi meni vaan tää juttu...

OP: juu, ihan oikein ymmärsit :( Puoliskolla vaan siitä parempi juttu, että ne kaikki nostot olivat Visan puolelta, niin Luottokunta hoitaa koko jutun. Miun tapauksessa miuin pitää itse kaikki paperijutut hoitaa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei!

Mun yhdelle kaverille kävi joskus Lontoossa just noin, sillä erotuksella että hänen korttia höylättiin Italiassa eikä Puolassa. Siitä on jo aikaa vuosia enkä muista miten asia ratkes, mutta ilmeisesti edes riittävä varoivaisuus ei ole riittävää, kun on tosikonnat asialla.

Toivottavasti asia saada selvitetyksi ja sinä omasi takaisin!

Lunara kirjoitti...

Orava: joo, onhan näitä sattunut aika monellekin, esim. miun kaverillekin New Yorkissa. Ja tosiaan täällä Jns:ssakin ollut joku vastaava. Enköhän mie omani pois saa :)