sunnuntaina, marraskuuta 18, 2007

Joulunodotusta ja turhautumista

Jees, nyt voi sitten ihan virallisesti ja luvan kanssa alkaa odottaa joulua ja tehdä jo vaikka pikku valmistelujakin. Tänään oli kaupungissamme kaupunkikeskustan joulunavaus ja olihan tuolla ihan kiitettävästi yleisöäkin. Torille oli pystytetty lava, jossa esiintyi jos jonkinmoisia mörriäisiä, tonttuja ja oli tietysti joulupukkikin paikalla. Lapset lauloivat joululauluja, ihanaa tunnelmaa :) Minuu vaan ärsytti, kun siellä esiteltiin metsäneläimet, niin mitä ihmettä se jääkarhu siellä joukossa teki? Eihän niitä edes ole Suomessa (heh, vaikka jotkut ulkomaalaiset lähteet niin edelleen väittävät) eivätkä ne myöskään kuulu metsäneläimiin. No, oli kuitenkin mukavaa jouluohjelmaa. Avajaiset kruunasi tietysti ilotulitus, ja se olikin tänä vuonna tosi hieno. Jouluvalotkin syttyivät tuomaan valoa tähän pimeään vuodenaikaan. Pikkupakkasta oli ja luntakin jopa tänä vuonna vähän. Varpaat olivat kyllä ihan jäässä. Tekikin ihan hyvää käydä juomassa minttukaakaot hytisemisen päätteeksi. Ystävien kanssa siis olin liikkeellä.

Vaikka mie olen todellinen jouluihminen, joulunalusaika on miusta ehdottomasti vuoden parasta aikaa, niin olisi ehkä tämä joulunavauksen paikka miusta mieluummin ehkä viikon tai kahden päästä. Tästä alkaa se kaupallinen joulu. Ostakaa, ostakaa! Mie tykkään tehdä jouluostoksia, mutta liiallinen kaupallisuus on inhottavaa. Se, kun joka paikassa on kamala tungos ja mainoksia tulee joka tuutista ja niistä saa sen kuvan, ettei joulusi ole täydellinen ilman kaikenmaailman uutuuksia ja hilavitkuttimia. Mie rakastan joulukoristeita, joululauluja ja ylipäänsäkin joulutunnelmaa, mutta kyllä se noissa marketeissa ja kauppakeskuksissa menee joka vuosi yhä älyttömämpään suuntaan. Parasta joulutunnelmaa olisi olla kotona kynttilänvalossa omien joulukoristeiden ympäröimänä oman kullan kainalossa :) Jooh, ei liene yllätys, että tänä vuonna odotan tuota aivan erityisen paljon!

Mie alan pikkuhiljaa olla sitä mieltä, että olisi syytä vaihtaa pankkia. Perjantaina sain tietää (kun soitin jo toista kertaa rahojeni perään), että miun tapaus on käsittelyssä vasta nyt tulevalla viikolla. Siis miusta aivan uskomatonta! Allekirjoitin sen ilmoituksen 6.11. ja silloin miulle sanottiin, että saan rahat muutaman päivän päästä. Ylihuomenna tuosta on jo kaksi viikkoa, mikä ei kyllä mene enää muutaman päivän haarukkaan. Miusta tässä tilanteessa tällainen odotusaika on aivan kohtuuton. Onneksi miulla on ymmärtäväiset vanhemmat, joilta olen saanut rahaa ja Puolisko on maksanut miun laskuja. Miten ne voivat olettaa, että voisi näin pitkään olla ilman rahaa? Onneksi miun ei ole tarvinnut olla, mutta kaikilla ei ole ymmärtäväistä perhettä, joka auttaa hätätilanteessa. Pankinvaihto olisi toisaalta ihan paikallaan siksikin, että olis hyvä olla tili samassa pankissa Puoliskon kanssa ihan just tämänkinkaltaisten tilanteiden takia. Kun muutenkin siirrellään rahaa toistemme tileille, niin siinä rahojen siirtymisessä menee aina vähintään päivä.

Ja nyt varotaan sitten sairastumasta lähiaikoina! Tosin nyt näyttää hiukan valoisammalta näköjään -> linkki. Kun tapahtuisikin ihme ja päättäjät olisivat tulleet järkiinsä ja antaisivat sairaanhoitajille sen, mikä heille kuuluu. Huomenna se nähdään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No aika mielenkiintoista toimintaa pankilta tosiaan! Hyvinhän sitä ihminen ilman rahaa pärjää pari viikkoa, juu... osoita reippaasti mieltäsi, se on oikeutesi!

Täälläkin oli joulunavausjuttuja, mutta minä missasin ne kaikki. Mutta enköhän silti saa ihan normikauppakäynneillä yliannostuksen tuota joulua, kun sitä puskee joka tuutista.

Lunara kirjoitti...

Hehku <3!

Mietin vaan, että mitenhän pankinvaihto onnistuu, kun on opintolainaa kyseisessä pankissa... Siirretäänköhän se jotenkin uuteen pankkiin vai miten toimitaan. Ja jos siirretään, niin maksaakohan se.

Joo, joulu tulla jollottaa eikä siltä voi välttyä :) En tosin haluakaan välttyä, mutta liika on aina liikaa.

Anonyymi kirjoitti...

Meilläpäin joulunavaus taitaa olla tällä viikolla loppuviikosta.
En minäkään tykkää kaupallisesta joulusta. Mieluiten ostan lahjat pienistä käsityöliikkeistä tai myyjäisistä. Niissä on tunnelmakin jouluisen leppoinen..

Lunara kirjoitti...

Lissu :) Oi, semmoiset "käsityöläis"kaupat ovat niin ihania varsinkin näin joulun alla! Itse kun en osaa käsilläni väkertää yhtään mitään, niin on niin mukavaa ihastella toisten tekeleitä.